Terugblik Waar blijft de tijd?!

07-12-2021 Consortium Propallia
Terugblik Waar blijft de tijd?!

12 november lustrumsymposium, 10 jaar Expertisecentrum Palliatieve Zorg

In de vooraankondiging stond: een feestelijk en informatief online lustrumsymposium, en dat was het ook!

Feestelijk omdat het consultteam palliatieve zorg van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg (EPZ) haar tienjarig bestaan vierde, met tijdens het inloggen al vrolijke foto’s van het groeiende team door de jaren heen, de werkplek in het LUMC en het Academiegebouw van waaruit de plenaire sessies werden uitgezonden.

In een kort filmpje werden de deelnemers daarna meegenomen naar de historische locatie van de oudste universiteit van Nederland aan het Rapenburg in Leiden, waar in de studio als eregasten Ans Vielvoye, pijnarts-anesthesist, Hans Nortier, emeritus hoogleraar oncologie, en Mischa Simon, pijnarts-anesthesist aanwezig waren, allen van het eerste uur.

Dagvoorzitters Annemiek van Seggelen en Els Roelofs gingen in gesprek met Bas Haring, met overwegingen bij palliatieve zorg, met Manon Boddaert met een stevig onderbouwd verhaal over de kwaliteit van palliatieve zorg, en met Jannie Oskam, over het Tussenland waarin zij zich bevindt en waar ze gedreven over vertelde. Via de chat konden vragen worden gesteld. Afgewisseld door zoomworkshops in interactieve kleine groepjes, waarbij de 30 minuten eigenlijk veel te kort waren, en met muziek van The Palliators in de pauze en meer.

Een greep uit de reacties nadien: Een mooie koppeling tussen filosofie, wetenschap/onderzoek/feiten en praktijk m.b.t. Palliatieve zorg. Dit versterkte elkaar en was inspirerend! Gedreven cursus begeleiding met sprekers welke met liefde over hun vak vertellen en willen overdragen  … mooie balans .. Inspirerende sprekers … keuze uit heel veel workshops, jammer dat je er maar 2 kon kiezen…Goede samenhang tussen de onderwerpen!  … leuk ook met de palliators! Mooie sprekers en inspirerende gasten… goede balans tussen plenaire sprekers en workshops … mooi om te zien dat het jullie feestje was en jullie te zien genieten. Jannie Oskam was helemaal geweldig!!! ..Veel info …Waardevol om gevolgd te hebben… Een geweldig warm en leerzaam symposium … goed in geslaagd om, ondanks dat het digitaal was, een zeer interactieve dag te organiseren. Tranen (ook) bij de oratie van Yvette … kortom: zeer inspirerend en verbindend

Daarna de overstap naar de indrukwekkende oratie van prof.dr. Yvette van der Linden, hoofd van het EPZ LUMC met als thema ‘Tijdloos’. Terug te zien en horen via YouTube

Afgesloten door een druk bezochte informele receptie met vertegenwoordigers vanuit haar grote netwerk, vanuit Propallia en ver daarbuiten, met muziek en meer.